Yükleniyor
0
Menü Simge


Dut Pekmezi

Her derde deva olarak bilinen dut pekmezinin faydaları arasında sayabileceğimizden çok sayıda şey vardır.

Türkiye’de eski yıllardan beri yaygın olarak üretilmekte olan pekmez, ülkemize özgü bir değerlendirme şeklidir. İçerdiği yüksek şekerden dolayı iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı olup ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardan birisidir. 

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda her fırsatta dut pekmezinin tüketilmesi gerektiğini söylemiştir. Hastalıklara adeta kalkan oluşturmaktadır. Özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, iyileşme döneminde olan kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.

Vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enerjisini arttırdığı bilinen, severek tüketilen meyvelerden olan dut iyi bir antioksidan kaynağı olmasından dolayı dut pekmezi de o derecede çok faydalıdır. Dut pekmezi, dut şurubu veya dut pestili şeklinde de tüketilebilmektedir.

Dut pekmezi demir bakımından oldukça zengin bir besindir. Ayrıca dut pekmezi kansere karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından da çok zengindir. Dut pekmezi faydaları arasında kemikleri güçlendirici özelliği bulunmaktadır ve ayrıca kemik erimesine karşı koruma sağlar.

Vücut direncinin arttırılması adına dut pekmezinin faydaları çok etkili olan dut pekmezi, astın ve bronşit hastalıklarına karşı soğuk havalar için vücut direncinin arttırılmasında kullanılır. Dut pekmezi sporcular için zengin bir enerji deposudur.

Yeni doğan bebeklerin ve gelişim çağındaki çocukların zeka ve bedensel gelişimine etkili bir şekilde yardımcı olan dut pekmezi çocuklarımızda sıklıkla rastlanan pamukçuk rahatsızlığında tedavi edici olarak kullanılır.

Dut pekmezi ile gargara yapılması ile ağız ve boğaz hastalıklarında da etkilidir.  

Arıvital Amber Organik Dut Pekmezi içeriğinde bulunan şifa ve güç kaynağı ile; şekerlenmeyen ve en kaliteli pekmezleri üretmektedir.

a